47. Belclean Belgo Dubbel (Bryggning #2)

Ombryggning av min lyckade Belgiska Dubbel. Denna gång ökar jag på lite av mängden russin. Riktigt bra öl. Om denna är bättre än första är det delade meningar om. Det vi alla är överens om är att båda ölen är riktigt jävla bra 🙂

 

Mängd: 20 Liter

Receptet ser ut som följande:
4 kg Pilsner malt (66,7 %)
0,5 kg Cara ruby (8,3 %)
0,5 kg Special B malt (8,3 %)
0,3 kg Wheat malt (5 %)

Jästsort: White Labs WLP530 – Abbey Ale

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Styrian Goldings
Saaz

Övriga ingredienser:
0,5 kg Kandi sirap (8,3 %) Boil @ 15 min
0,2 kg Kandisocker (3,3 %) Boil @ 15 min
120 g Russin Boil @ 15 min

Humlechemat: 
15 g Perle @ 60 min boil
30 g Tettnang @ 15 min boil

Vattenjustering: Belgisk saison

Beräknad IBU landar på ca: 20,5
Beräknad ABV: 8,1 %
Beräknad EBC: 62,8

Förkultur: 
Förkultur lagd med 1,1 L och magnetomrörare

Mäskning (Batch Sparge, 2 step):
3 L vatten/Kg Malt
65 C i 90 min
75 C i 10 min

Vörtkok: 90 min

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört

Jäsningstemperatur:
Jäst mellan 21-23 grader.

Övrigt:
Mäskeffektivitet: 81
Jästnäring

Fattappning: Ölen ska tappas på flaska efter 3 veckors jäsning och kolsyrejäsas inkl mogna i ca 8 veckor minst.

Det här inlägget postades i Blogg, Ölbryggning, Ölrecept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.