Ytterligare en ombryggning av min Sasion v.2. Denna gång med korianderfrön och bittra apelsinskal i. Båda två ingredienserna lyfter denna öl till högre höjder. Galet fin öl.
Mängd: 20 Liter
Receptet ser ut som följande:
3 kg Pilsner malt (61,2 %)
1 kg Vete malt (20,4 %)
0,6 kg Vienna malt (12,2 %)
0,6 kg Strösocker (6,1%)
Jästsort: White Labs WLP566 – Belgian Saison II
Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Styrian Goldings
Saaz
Övriga ingredienser:
5 g Coriander seed
40 g Bitter Orange peel
Humlechemat:
30 g Styrian Goldings @ 60 min boil
10 g Styrian Goldings @ 30 min boil
10 g Saaz @ 10 min boil
Vattenjustering: Belgisk saison
Beräknad IBU landar på ca: 24,6
Beräknad ABV: 6,5 %
Beräknad EBC: 7,9
Förkultur:
Förkultur lagd med 1 L och magnetomrörare
Mäskning (Batch Sparge, 2 step):
3 L vatten/Kg Malt
65 C i 60 min
75 C i 10 min
Vörtkok: 90 min
Total mängd vört i fermenteringstunnan:
21 liter vört
Jäsningstemperatur:
Jäst mellan 21-23 grader.
Övrigt:
Mäskeffektivitet: 75
Jästnäring
Fattappning: Ölen ska tappas på fat efter 3 veckors jäsning.