En ombryggning av min Sasion v.2 fast denna gång med lite Mosaic humle i. Bryggt till Barfesten 2017. Blev bra denna också.
Mängd: 20 Liter
Receptet ser ut som följande:
3 kg Pilsnermalt malt (61,2 %)
1 kg Vetemalt (20,4 %)
0,6 kg Vienna Malt (12,2%)
0,3 kg Strösocker (6,1%)
Jästsort: White Labs WLP566 – Belgian Saison II
Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Saaz
Styrian Goldings
Mosaic
Humlechemat:
30 g Styrian Goldings @ 45 min boil
10 g Styrian Goldings @ 20 min boil
10 g Saaz @ 20 min boil
10 g Styrian Goldings @ 0 min Steep/Whirlpool @ 15 min
10 g Saaz @ 0 min Steep/Whirlpool @ 15 min
30 g Mosaic @ 0 min Steep/Whirlpool @ 15 min
Vattenjustering: (Eget skapad som ej finns på hemsidan)
Beräknad IBU landar på ca: 33,5
Beräknad ABV: 6,3 %
Beräknad EBC: 7,9
Förkultur:
Förkultur lagd med 1L och magnetomrörare
Mäskning (Batch Sparge, 2 step):
3 L vatten/Kg Malt
65 C i 60 min
75 C i 10 min
Vörtkok: 90 min
Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört
Jäsningstemperatur:
Jäst mellan 21-23 grader.
Övrigt:
Mäskeffektivitet: 70
Jästnäring
Fattappning: Ölen ska tappas på fat efter 3 veckors jäsning.