Detta är en ombryggning av en Pale Ale öl jag bryggde i början av min karriär. Egentligen borde jag inte kalla det v.2 då det skiljer sig en del från första bryggningen, mest att jag använd Cascade i bryggningen istället för Galaxy. Ölen blev OK. Av någon anledning fick jag lite låg humlesmak i denna öl. Men den har fyllt sin uppgift genom att vara en trogen matöl. Passar perfekt till olika maträtter 🙂 Lättdrucken. Bra öl efter gräsklippningen också.
Mängd: 20 Liter
Bryggdag: 2017-04-15
OG: 1.051
FG: 1.010
Receptet ser ut som följande:
3,8 kg Pale Ale malt (80,8%)
0,3 kg Dextrine Malt (6,4%)
0,6 kg Munich 10L (12,8%)
Jästsort: 1 st WhiteLabs WLP001 – California Ale
Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Wai-iti
Cascade
Humlechemat:
15 g Cascade @ 30 min boil
20 g Cascade @ 15 min boil
30 g Wai-iti @ 15 min boil
30 g Cascade @ 5 min boil
30 g Wai-iti @ 5 min boil
35 g Cascade DryHop 4 days
40 g Wai-iti DryHop 4 days
Vattenjustering:
Egen
Beräknad IBU landar på ca: 35
Uppmätt ABV: 5,4 %
Beräknad EBC: 9,8
Förkultur: 1 L (med magnetomrörare)
Mäskning (Flödeslakning):
2,8 L vatten/Kg Malt
66 C i 90 min
75 C i 10 min
Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört
Jäsningstemperatur: 20 grader
Övrigt:
Mäskeffektivitet: 78,2 %
Jästnäring
Fattappning: 2 veckor senare