38. Bellclean Belgo Blonde

Detta är mitt försök att för första gången skapa en Belgisk Blonde öl. Resultatet blev väldigt bra. En torr och krispig öl med tydlig humlesmak utan att det drar iväg. Väldigt god med ett enkelt recept.

Mängd: 20 Liter
Bryggdag: 2017-02-01
OG: 1.056
FG: 1.008

Receptet ser ut som följande:
4,3 kg Pilsner malt  (82,8%)
0,2 kg Vete malt (3,8%)
0,2 kg Aromatic Munich Malt 20L (3,8%)

0,5 kg Strösocker (9,6%)

Jästsort: 1 st WhiteLabs WLP550 – Belgian Ale

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Tettnang
Perle
Styrian Goldings
Hallertauer Mittelfrueh

Humlechemat: 
15 g Perle @ 60 min boil
5 g Hallertauer Mittelfrueh @ 30 min boil
10 g Styrian Goldings @ 30 min boil
10 g Tettnang @ 10 min boil

Vattenjustering:
Belgisk Saison/Övrig belgisk öl

Beräknad IBU landar på ca: 21,1
Uppmätt ABV: 6,3 %
Beräknad EBC: 9,5

Förkultur: 1 L (med magnetomrörare)

Mäskning (Flödeslakning):
3 L vatten/Kg Malt
66 C i 90 min
75 C i 10 min

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
21 liter vört

Jäsningstemperatur: 21 grader

Övrigt:
Mäskeffektivitet: 66 (väldigt lågt, aldrig haft så lågt)
Jästnäring

Fattappning: 3 veckor senare

Det här inlägget postades i Ölbryggning, Ölrecept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.