Detta är i stort sett examt samma recept som min Simcoe IPA. Jag har endast lagt till Citra humle till receptet. En liten skåprensning av Citra humle helt ekelt. Plus att humleschemat är ändrat lite. Det är nu en HopBurst öl.
Mängd: 20 Liter
Receptet ser ut som följande:
5 kg Pale ale malt (81,3 %)
0,6 kg Munich Malt (9,8 %)
0,3 kg Crystal Malt 40L (4,9%)
0,2 kg Cara-Pils (3,3%)
0,05 kg Chocolate Malt (0,8%)
Jästsort: White Labs WLP051 – California Ale V
Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Simcoe
Citra
Humlechemat: (60 g humle)
50 g Simcoe @ 15 min boil
100 g Simcoe @ 5 min boil
30 g Citra @ 0 min boil
50 g Simcoe @ DryHop 5 dagar
20 g Simcoe @ DryHop 5 dagar
Vattenjustering:
N/A
Beräknad IBU landar på ca: 65,5
Beräknad ABV: 7,5 %
Beräknad EBC: 24
Förkultur:
Ingen förkultur. Med DENNA jäst behövs ingen förkultur under SG 1.070
Mäskning (Batch Sparge, 2 step):
3 L vatten/Kg Malt
65 C i 75 min
75 C i 10 min
Vörtkok: 90 min
Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört
Jäsningstemperatur:
19 grader
Övrigt:
Mäskeffektivitet:
1 tsk Protafloc (Klarningsmedel)
Jästnäring
Fattappning: Ölen ska tappas på fat efter 3 veckors jäsning.