Detta är ett recept där jag använder samma maltnota som på Bellclean Amarillo v.2. Resultatet blev faktiskt riktigt bra även denna gång. Rekommenderar detta recept. Lemondrop humlen är riktigt trevlig i en single hop öl.
Mängd: 20 Liter
Receptet ser ut som följande:
3,9 kg Pilsner mal (74,3%)
0,8 kg Vetemalt (15,2%)
0,3 kg Crystal Malt 80L (5,7%)
0,2 kg Crystal Malt 120L (7,1%)
0,05 kg Chocolate Malt (1%)
Jästsort: White Labs WLP001 – California Ale
Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Amarillo
Humlechemat: (60 g humle)
30 g Lemondrop @ 30 min boil
50 g Lemondrop @ 15 min boil
30 g Lemondrop @ 5 min boil
20 g Lemondrop @ 0 min boil
20 g Lemondrop DryHop 5 dagar
Vattenjustering:
N/A
Beräknad IBU landar på ca: 31
Beräknad ABV: 5,6 %
Beräknad EBC: 28,4
Förkultur:
Ingen förkultur. Med DENNA jäst behövs ingen förkultur under SG 1.070
Mäskning (Batch Sparge, 2 step):
2,6 L vatten/Kg Malt
67 C i 60 min
75 C i 10 min
Vörtkok: 60 min
Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört
Jäsningstemperatur:
18-19 grader
Övrigt:
Mäskeffektivitet:
1 tsk Protafloc (Klarningsmedel)
Jästnäring
Fattappning: Ölen ska tappas på fat efter 3 veckors jäsning.