25. Bellclean Amarillo v.2 (Oppigårds klon)

Detta är ett recept där jag försöker göra en klon på Oppigårds Amarillo. Resultatet blev faktiskt riktigt bra. Rekommenderar detta recept.

Mängd: 20 Liter

Receptet ser ut som följande:
3,9 kg Pilsner mal (74,3%)
0,8 kg Vetemalt (15,2%)
0,3 kg Crystal Malt 80L (5,7%)
0,2 kg Crystal Malt 120L (7,1%)
0,05 kg Chocolate Malt (1%)

Jästsort: White Labs WLP001 – California Ale

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Amarillo

Humlechemat: (60 g humle)
20 g Amarillo @ 30 min boil
40 g Amarillo @ 15 min boil
20 g Amarillo @ 5 min boil
20 g Amarillo @ 0 min boil
20 g Amarillo DryHop 5 dagar

Vattenjustering:
N/A

Beräknad IBU landar på ca: 46
Beräknad ABV: 5,4 %
Beräknad EBC: 30,6

Förkultur: 
Ingen förkultur. Med DENNA jäst behövs ingen förkultur under SG 1.070

Mäskning (Batch Sparge, 2 step):
2,6 L vatten/Kg Malt
67 C i 60 min
75 C i 10 min

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört

Jäsningstemperatur:

18-19 grader

Övrigt:
Mäskeffektivitet: 
1 tsk Protafloc (Klarningsmedel)
Jästnäring

Fattappning: Ölen ska tappas på fat efter 3 veckors jäsning.

Det här inlägget postades i Ölbryggning, Ölrecept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.