Detta är mitt försök på att göra en Belgisk Tripel på enklast möjliga sätt. Ölen blev ganska stark, mer stark än jag förväntat mig. Närmare 10%. Så den kommer ta några månader att bli riktig bra tror jag.
Mängd: 20 Liter
Bryggdag: 2016-10-23
Receptet ser ut som följande:
5,0 kg Pilsner malt (86,2%)
0,80 kg Strösocker
Jästsort: 2 st WhiteLabs WLP500 – Trappist Ale
Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Styrian Goldings
Saaz
Perle
Humlechemat:
20 g Perle @ 60 min boil
20 g Saaz @ 20 min boil
20 g Styrian Goldings @ 20 min boil
Vattenjustering:
Belgisk Saison/Övrig belgisk öl
Beräknad IBU landar på ca: 25,4
Beräknad ABV: 9,5-10% %
Beräknad EBC: 8,1
Förkultur: N/A
Mäskning (Flödeslakning):
2,6 L vatten/Kg Malt
64 C i 90 min
75 C i 10 min
Total mängd vört i fermenteringstunnan:
20 liter vört
Jäsningstemperatur: 20 grader
Övrigt:
Mäskeffektivitet: 76,9
1 tsk Protafloc (Klarningsmedel)
Jästnäring
Flasktappning: 14 november flaskades ölen.