17. Hello my name is Amarillo – Recept

amarilloDenna öl bryggdes lite för att få rensa ut humle som jag hade i frysen. Resultatet blev riktigt bra. Dock tog det nästan 2 veckor på fat innan ölen hade mognat och blivit bra.

 

Bryggdag: 2015-02-22
Omtappning & torrhumling: 2015-03-01
Fattappning: ??

Receptet ser ut som följande:
4,3 kg Maris Otter, Pale Malt
0,3 kg Münchnermalt
0,3 kg Caramel Crystal 30L
0,2 kg Cara-Pils

Jästsort: White Labs California Ale V – WLP051 (Flytande jäst)

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Simcoe
Amarillo
Mosaic

Totalt 262 gram humle.

Humlechemat: (262 g humle)
30 g Simcoe @ 15 min boil
30 g Amarillo @ 15 min boil
30 g Mosaic @ 15 min boil
30 g Simcoe @ 0 min boil
30 g Amarillo @ 0 min boil
30 g Mosaic @ 0 min boil

31 g Simcoe Torrhumling @ 7 dagar
30 g Amarillo Torrhumling @ 7 dagar
21 g Mosaic Torrhumling @ 7 dagar

Beräknad IBU landar på ca: 51
Beräknad ABV(Alcohol by volume): 6,3 % (Det landade precis på 6,3%)
Beräknad EBC: 12,0

Förkultur: 
2,5 liters förkultur
Fick stå i 4 dygn med omrörning varje dag. Sen kyldes den i ett dygn i kylskåpet och vörten hälldes bort för att bara spara jästkakan som skapats.

Mäskning (BIAB):
20 liter vatten
67 C i 60 min
75 C i 10 min

Lakning:
ca 7,8 liter 75 gradigt vatten

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
21 liter vört

Övrigt:
Bryggeffektivitet: 75%
1 tsk Protafloc (Klarningsmedel)
18 g PH 5,2 stabiliserare

Omtappning till en ny fermenteringstunna efter 7 dagar för torrhumling

Ölfat: Ölen ska tappas på ölfat och kolsyrades med 2,4 CO2 kolsyrevolym.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.