#11 – Bellclean Saison – Recept

Jag är lite sen med att lägga ut detta recept. Ölen är redan bryggt sedan mer än en månad sen.

 

Receptet ser ut som följande:

3 kg Maris Otter, Pale Malt
0,5 kg Münchnermalt
0,40 kg Vetemalt
0,30 kg Caramel Vienne 20L

Jästsort: Belgian Saison Wyeast Labs 3724 (Flytande jäst)

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Saaz
Hallertauer Mittelfreueh
Mosaic

Totalt 85 gram humle. 

Humlechemat (85 gram humle):
30 g Hallertauer @ 60 min boil
20 g Saaz @ 20 min boil
20 g Saaz  @ 0 min boil
15 g Mosaic @ 0 min boil

Beräknad IBU landar på ca: 25
Beräknad ABV(Alcohol by volume): 5,4 %
Beräknad EBC: 13

Förkultur:
2 liters förkultur
2 liter vatten + 200 gram DME
Fick stå i 2 dygn med omrörning varje dag. Sen kyldes den i ett dygn i kylskåpet och vörten hälldes bort för att bara spara jästkakan som skapats.

Mäskning (BIAB):
21 liter vatten
65 C i 90 min
75 C i 10 min

Lakning:
ca 9 liter 75 gradigt vatten

Total mängd vört i fermenteringstunnan:
19 liter vört

 

Det här inlägget postades i Ölbryggning, Ölrecept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.