Receptet ser ut som följande:
5,5 kg Maris Otter, Pale Malt
0,23 kg Chocolate Malt
0,20 kg Black Malt
Jästsort: Wyeast Activator – Ringwood Ale (Flytande jäst)
Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Apollo
Amarillo
Citra
Totalt 195 gram humle.
Humlechemat (120 gram humle):
30 g Apollo @ 70 min boil
30 g Citra @ 10 min boil
45 g Amarillo @ 0 min boil
45 g Citra @ 0 min boil
45 g Citra Dryhop 7 days
Beräknad IBU landar på ca: 81
Beräknad ABV(Alcohol by volume): 7,5 %
Beräknad EBC: 56,1
Förkultur:
2,5 liters förkultur
2,5 liter vatten + 250 gram DME
Fick stå i 2 dygn med omrörning varje dag. Sen kyldes den i ett dygn i kylskåpet och vörten hälldes bort för att bara spara jästkakan som skapats.
Mäskning (BIAB):
21 liter vatten
66 C i 90 min
75 C i 10 min
Lakning:
ca 9 liter 70 gradigt vatten
Total mängd vört i fermenteringstunnan:
22 liter vört