#9 – Pomona IPA – Recept

Receptet ser ut som följande:
3,50 kg Maris Otter, Pale Malt
0,80 kg Münchner Malt
0,50 kg Caramel Munich 60L
0,30 kg Caramel Pilsner 1L (Cara-Pils)

Jästsort: Wyeast Activator – American Ale II (Flytande jäst)

Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Chinook
Simcoe
Columbus
Centennial
Citra

Totalt 232 gram humle.

Humlechemat (120 gram humle):
15 g Columbus @ 60 min boil
5 g Chinook @ 45 min boil
10 g Chinook @ 10 min boil
10 g Simcoe @ 10 min boil
20 g Columbus  @ 10 min boil
20 g Simcoe  @ 5 min boil
20 g Columbus   @ 5 min boil
20 g Columbus   @ 0 min boil
12 g Chinook @ 0 min boil

30 g Simcoe Dryhop 7 days
30 g Centennial Dryhop 7 days
30 g Citra Dryhop 7 days

Beräknad IBU(måttet för beska) landar på ca: 77 (en American India Pale Ale ligger normalt mellan 40-70 IBU)
Beräknad ABV(Alcohol by volume): 7 %
Beräknad EBC(mått för att bestämma ölets färg): 23,6

Det här inlägget postades i Ölbryggning, Ölrecept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.