Receptet ser ut som följande:
3,70 kg Maris Otter, Pale Malt
0,80 kg Münchner Malt
0,20 kg Caramel Munich 60L
0,3 kg Caramel Pilsner 1L (Cara-Pils)
Jästsort: Wyeast Activator – West Coast IPA (Flytande jäst)
Humlesorter som jag ska ha i ölet är:
Amarillo
Simcoe
Columbus
Totalt 130 gram humle.
Humlechemat (120 gram humle):
10 g Columbus @ 60 min boil
20 g Simcoe @ 15 min boil
15 g Amarillo @ 15 min boil
20 g Amarillo @ 0 min boil
20 g Simcoe @ 0 min boil
20 g Amarillo Dryhop 7 days
15 g Columbus Dryhop 7 days
10 g Simcoe Dryhop 7 days
Beräknad IBU(måttet för beska) landar på ca: 36 (en American Pale Ale ligger normalt mellan 30-45 IBU)
Beräknad ABV(Alcohol by volume): 5,2%
Beräknad EBC(mått för att bestämma ölets färg): 16,7